Jolly Harbour and other adventures - Reisverslag uit Jolly Harbour, Antigua van Coen, Esther, Amy en Daan - WaarBenJij.nu Jolly Harbour and other adventures - Reisverslag uit Jolly Harbour, Antigua van Coen, Esther, Amy en Daan - WaarBenJij.nu

Jolly Harbour and other adventures

Door: coen

Blijf op de hoogte en volg Coen, Esther, Amy en Daan

10 Maart 2009 | Antigua, Jolly Harbour

We zijn weer op Antigua aangekomen na een wilde tocht over het mooie blauwe water. Vanaf St Kitts door de Narrows richting Antigua, een mooie tocht als het niet waait, maar met 30 knopen wind in de narrows gaat het wel erg hoog op de golven, want het water wordt omhoog geduwd van 600 meter diep naar 8 meter, en dat geeft leuke effecten.

Een boot van 42 voet gaat daar goed door heen en na enkele mijlen wordt het minder hoog en zo zeil en motor je dan rustig verder tot je weer een mooie bestemming bereikt hebt.

Even terug naar de Grote Baai, we zijn daar vandaan naar Saba gevaren om de Ladder te beklimmen, een trap die uit de bergwand gehakt is en waar je na 800 treden klimmen bijna boven bent.

Het klimmen van de trap ging erg goed, maar het aanlanden aan de kust was erg spectaculair want er is geen aanlegsteiger of zoiets, je moet op de rotsen landen en uit je kleine bootje zien te komen, dat lukte ons ook, maar wel met natte pakken en enkele blauwe plekken.

Na enkele uren op Saba te hebben gewandeld moesten we ook weer terug in het bootje, even zo spannend als de landing. wachten op het juiste moment in de swell en dan er in duiken. Je kunt het van tevoren niet oefenen, dus klein bootje vol water en wij er ook nog bij.

De EMA 4 lag nog te wachten aan de Mooring en we hebben een rustige nacht daar naast Saba gelegen.

Van Saba weer naar Statia, mooie zeil en motor tocht. Bij Statia weer naar het ons bekende "Old Gin House" en daar in het zwembad gedoken en heerlijk gegeten. Dominique en Wouter zijn geweldige gastheer en dame en we bevelen ze van harte aan.

We lagen nu wel wat te rollen aan de mooring in het ritme van de swell, maar we bleven wel met de mooring liggen dit keer, gelukkig.

In de ochtend was Marianne gaan snorkelen en zag dat er een lijn in de schroef gedraaid was. Het nylon was al aan het versmelten met de aslagers. De fotoos laten zien dat Coen het er af gesneden heeft. Daarbij werd hij aangevallen door de zeepokken die al aan de boot groeien, vele krassen verder had hij de lijn losgezaagd.

Van Statia weer naar St Kitts, bij de cruis schepen voor anker, de mooie haven Port Zant hebben we niet in kunnen varen want met 35 knopen wind over het dek is dat niet zo handig. Wel weer wat rondgewandeld en genoten van alles wat er te zien is.

St Kitts naar Antigua was zoals gezegd ook een enerverende beleving en we liggen nu heerlijk in een haven aan een steiger en hebben vandaag in een huurauto het eiland rondgereden. Dan kom je mooie baaitjes tegen en zie je ook andere plekken op het eiland. In 1 baai lag nog een zielig zeiljacht met een gebroken mast voor anker.

We gaan donderdag de 12e waarschijnlijk weer naar Guadeloupe toe en zullen de 14e Marianne op het vliegtuig zien stappen. Daarna zien we wel weer wat er op ons af komt.

cheers.

• 11 Maart 2009 - 08:24

Jacqueline:

Wat jammer voor Marianne dat het er al weer bijna op zit. Gelukkig kunnen jullie er nog een tijdje van genieten !
    Inmiddels begint het hier ook voorzichtig lente te worden, dus nog een maandje of twee en je kunt weer naar huis toe komen ;-) Mazzelaars !

• 11 Maart 2009 - 22:29

Rob:

Verschil tussen 600 meter diep en 8 meter hoog is 608 meter, jullie zullen best golven gehad hebben, wellicht ook hoge, maar overdrijven is ook een vak....

• 18 Maart 2009 - 13:18

Nikkie:

He Coen Esther en Amy,

Na helmaal jaloers te zijn geworden over jullie plannen bij het uitzoeken en boeken was ik toch wel heeeel nieuwsgierig hoe het met jullie is..nu ik niet meer bij Dreizen werk heb ik gelukkig wel mijn connecties en kwam ik op jullie site!Zie dat jullie onwijs genieten!Super!
    Veel plezier nog de laatste weken en ik hou de site in de gaten!Groetjes Nikkie (dreizen)

• 18 Maart 2009 - 13:45

Jacco:

het ziet er allemaal nog even fantastisch uit. Nog heel veel plezier de komende periode

• 19 Maart 2009 - 11:36

Marcel:

Hallo allemaal.
    Wat hebben jullie een fantastische tijd gehad. Veel gezien en beleefd.
    De foto's zijn erg mooi. Ja, St Vincent is toch een heel mooi eiland, zie je wel Coen haha.
    Groetjes uit Alkmaar